VRIENDEN is een cognitief- en gedrags programma, dat kinderen en volwassenen vaardigheden wil aanleren waarmee zij hun gedrag, gedachten en lichamelijke reacties kunnen aanpakken om zo weerbaarder te worden en angsten, piekeren en stress de baas te worden. Het programma is erkend door de World Health organisation en door het Nederlands Jeugd instituut als effectief  preventief programma.

Het programma versterkt het zelfvertrouwen, ondersteunt bij het angsten de baas worden, verbetert de weerbaarheid en zorgt voor algehele betere emotionele veerkracht om om te gaan met de uitdagende momenten in het leven.

De trainingen zijn opgedeeld in de volgende categorieën.

  • Fijn! Vrienden : Het versterken van de emotionele veerkracht. Zelfvertrouwen en weerbaarheid voor het jonge kind van 5-7 jaar.
  • Vrienden voor het leven : Meer zelfvertrouwen, veerkracht en weerbaarheid voor kinderen van 8 tot 12 jaar.
  • Vrienden voor jongeren : Veerkracht, zelfvertrouwen en oplossingsgericht denken voor jongeren tussen 13-17 jaar.

Fijn! Vrienden

5-7 jaar

 

Zelfvertrouwen en weerbaarheid voor het  jonge kind & het versterken van de    emotionele veerkracht.

Doel van de training

Het doel van Fijn Vrienden is om jonge kinderen van 5 tot 7 jaar te leren (effectiever) om te gaan met angstige, boze en verdrietige gevoelens. Het versterkt de emotionele veerkracht, stimuleert het zelfvertrouwen, helpt een growth mindset te ontwikkelen en bouwt probleemoplossende vaardigheden op. Tevens helpt het om angsten en spanningen de baas te worden. De training geeft handvatten kinderen in de toekomst beter uitgerust zijn om uitdagingen aan te kunnen.

Voor wie

Het vriendenprogramma is een programma cq training voor (gevoelige) kinderen tussen de 5 en 7 jaar. Kinderen die verlegen of onzeker zijn, bang zijn om dingen fout te doen, angstig zijn of situaties vermijden. Kinderen die moeite hebben om met hun gevoelens om te gaan of die negatief over zichzelf denken en piekeren. Maar ook voor kinderen die snel boos worden of moeilijk met teleurstellingen om kunnen gaan.

Daarnaast is het eigenlijk voor ALLE kinderen. Omdat ze “life skills” aangereikt krijgen waar ze hun hele leven profijt van hebben.

 

Het leert kinderen over gevoelens, lichaamsseintjes, ontspannen, helpende gedachtes, support teams en jezelf belonen. Een fantastisch programma dat aan de slag gaat met zowel het lichaam als met gedachtes en gedrag.

Vrienden voor het leven

8-12 jaar

Meer zelfvertrouwen, veerkracht en weerbaarheid voor kinderen en jonge tieners.

Doel van de training

Vrienden voor het leven versterkt de emotionele veerkracht, stimuleert het zelfvertrouwen, helpt een growth mindset te ontwikkelen en bouwt probleemoplossende vaardigheden op. De training geeft handvatten zodat kinderen in de toekomst beter is uitgerust om uitdagingen aan te kunnen, leert kinderen om angsten de baas te worden en stress en piekeren te verminderen.

Voor wie

Het vriendenprogramma is een programma cq training voor (gevoelige) kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Kinderen die verlegen of onzeker zijn, bang zijn om dingen fout te doen, angstig zijn of situaties vermijden. Kinderen die moeite hebben om met hun gevoelens om te gaan of die negatief over zichzelf denken en piekeren. Maar ook voor kinderen die snel boos worden of moeilijk met teleurstellingen om kunnen gaan.

Daarnaast is het eigenlijk voor ALLE kinderen. Omdat ze “life skills” aangereikt krijgen waar ze hun hele leven profijt van hebben.

Het leert kinderen over gevoelens, lichaamsseintjes, ontspannen, helpende gedachtes, support teams en jezelf belonen. Een fantastisch programma dat aan de slag gaat met zowel het lichaam als met gedachtes en gedrag. 

Vrienden voor jongeren

13-17 jaar

 

Veerkracht, zelfvertrouwen en oplossingsgericht denken voor jongeren.

Doel van de training

 

Vrienden voor jongeren is een ontwikkelingsprogramma dat vaardigheden en praktische kennis leert over hoe om te gaan met de druk van de middelbare school. Vrienden voor jongeren ontwikkeld positieve coping vaardigheden en veerkracht om lastige situaties te doorstaan ​​en gemakkelijker over te stappen naar volwassenheid.

Vrienden voor jongeren geeft tieners handvatten om met groepsdruk om te gaan ​​en eigenwaarde te versterken en tevens hun eigen identiteit te leren kennen.

Daarnaast geeft het tools om neerslachtigheid/depressie, piekeren en angsten de baas te worden.