Coaching

 Als kinder- en opvoedcoach ondersteun ik ouders én hun kinderen. Waar kan ik bij helpen? 

Kleine of grote problemen kunnen maken dat een kind of jongere zich ongelukkig voelt. Soms kan een kind zich moeizaam uiten. Heeft ruzie met anderen. Trekt zich juist terug. Veel voorkomende problemen zijn: concentratieproblemen, pesten, (faal)angst, niet weerbaar, boosheid, weinig zelfvertrouwen, moeite met vrienden maken, leerproblemen, vervelende gewoonten, verwerking van ziekte, verlies of scheiding. Als kinder- en opvoedcoach begeleid ik ouders, kinderen en jongeren. Om even dat steuntje of duwtje te geven, dat nodig is om het weer op eigen kracht te kunnen. Op zoek gaan naar talenten, gaven, kwaliteiten en mogelijkheden. Kijken naar dat wat er is en wat iemand uniek maakt. Helpen een kind of jongere weer in zijn kracht te zetten.

Opvoedcoaching ik help ouders die vragen hebben over de opvoeding hebben en/of problemen tijdens de opvoeding van hun kinderen ondervinden. Tijdens een of meerdere gesprekken gaan we we onderzoeken wat er speelt. Soms is geeft dat al voldoende inzicht en handvatten om verder te kunnen. De coaching is er op gericht om een ouders te versterken in hun rol als ouder.

De coaching is kortdurend, speels, creatief en oplossingsgericht. 

Maak een vrijblijvende afspraak om te kijken wat ik voor u kan betekenen.

POPtalk Coaching

Door het inzetten van de poppetjes en andere beeldende materialen, worden kinderen, jongeren en gezinnen gecoacht. Heel geschikt voor kinderen met een beperking en in de begeleiding van kinderen en jongeren die problemen ervaren in school- en/of thuissituatie. 

Bij POPtalk Coaching wordt veel gebruik gemaakt van beeldtaal. Het beeldende materiaal helpt om overzicht te krijgen in een bepaalde situatie of bij een specifiek probleem. Door de helicopterview ontstaat er een veilige manier van communiceren. Zonder oordeel wordt er gekeken naar en gesproken over ieders werkelijkheid. Op die manier kun je bijvoorbeeld de ‘film’ vertraagd afspelen en door het vraag en antwoordspel komt iemand weer tot nieuwe inzichten. Daardoor ontstaat er uitzicht op verandering, verbetering en de gewenste situatie.