Coaching

Als kinder- en opvoedcoach ondersteun ik ouders én hun kinderen,
op het op gebied van sociale weerbaarheid, pesten en eigenwaarde.
Maak een vrijblijvende afspraak om te kijken wat ik voor u kan betekenen.

Ouders vinden dat ze tekort schieten. Of dingen in het leven gaan anders dan gedacht. Kleine of grote problemen kunnen maken dat een kind of jongere zich ongelukkig voelt. Soms kan een kind zich moeizaam uiten. Heeft ruzie met anderen. Trekt zich juist terug. Veel voorkomende problemen zijn: concentratieproblemen, pesten, (faal)angst, niet weerbaar, boosheid, weinig zelfvertrouwen, moeite met vrienden maken, leerproblemen, vervelende gewoonten, verwerking van ziekte, verlies of scheiding.

Als kinder- en opvoedcoach begeleid ik ouders, kinderen en jongeren. Om even dat steuntje of duwtje te geven, dat nodig is om het weer op eigen kracht te kunnen. Op zoek gaan naar talenten, gaven, kwaliteiten en mogelijkheden. Kijken naar dat wat er is en wat iemand uniek maakt. Helpen een kind of jongere weer in zijn kracht te zetten. Ouders versterken in hun rol als ouder.

De coaching is kortdurend, speels, creatief en oplossingsgericht. Vaak zijn er tussen de 3 tot 6 sessies nodig om weer zelf verder te kunnen.

Coachee! spel
Bij het coachen maak ik gebruik van diverse spelvormen, waaronder het Coachee! spel. Het Coachee! spel  wordt ingezet als kennismaking, vaststellen van de hulpvraag en als groepsspel.