Coaching

 Als kinder- en opvoedcoach ondersteun ik ouders én hun kinderen. Waar kan ik bij helpen? Mijn expertise ligt op het op gebied van sociale weerbaarheid, pesten, eigenwaarde en zelfvertrouwen. 

Kleine of grote problemen kunnen maken dat een kind of jongere zich ongelukkig voelt. Soms kan een kind zich moeizaam uiten. Heeft ruzie met anderen. Trekt zich juist terug. Veel voorkomende problemen zijn: concentratieproblemen, pesten, (faal)angst, niet weerbaar, boosheid, weinig zelfvertrouwen, moeite met vrienden maken, leerproblemen, vervelende gewoonten, verwerking van ziekte, verlies of scheiding.

Als kinder- en opvoedcoach begeleid ik ouders, kinderen en jongeren. Om even dat steuntje of duwtje te geven, dat nodig is om het weer op eigen kracht te kunnen. Op zoek gaan naar talenten, gaven, kwaliteiten en mogelijkheden. Kijken naar dat wat er is en wat iemand uniek maakt. Helpen een kind of jongere weer in zijn kracht te zetten. Ouders versterken in hun rol als ouder.

De coaching is kortdurend, speels, creatief en oplossingsgericht. Vaak zijn er tussen de 3 tot 6 sessies nodig om weer zelf verder te kunnen. 

Maak een vrijblijvende afspraak om te kijken wat ik voor u kan betekenen.

Bij het coachen maak ik gebruik van diverse spelvormen zoals het Coachee! spel en schatgraversspel. De spellen worden gebruikt voor de kennismaking, vaststellen van de hulpvraag en te verdiepen.

Daarnaast gebruik ik diverse coachmaterialen, poppetjes en fotokaarten. 

Mijn coachopleiding heb ik gevolgd bij Tea Adema. De aanpak van Tea is kortdurende, nuchter en oplossingsgericht. Ik maak gebruik van het werkmodel van de coach.