Mijn passie is om kinderen, tieners, jongeren en jong volwassenen te leren hoe je sterk en weerbaar in het leven kunt staan. Als trainer heb ik ervaring in lesgeven rondom sociale vaardigheden, morele weerbaarheid (kinderen en jongeren bewust maken van hun eigen keuzes), lessen over leren leren, lessen in geluk (hoe kun je invloed hebben op je persoonlijk welbevinden), lessen over de overgang van groep 8 naar klas 1 van het voortgezet onderwijs. 

Waarom een SOVA training volgen?  Kinderen en tieners hebben sociale vaardigheden nodig om op een positieve manier met andere kinderen, tieners en volwassenen om te gaan. Leeftijdsgenoten vinden kinderen die sociaal vaardig zijn aardiger. Kinderen met weinig sociale vaardigheden ervaren sneller problemen in de sociale omgang, zoals pesten, afwijzing, eenzaamheid, niet voor zichzelf opkomen, snel en vaak boos zijn.

 

Voor elke training lever ik maatwerk en sluit ik aan bij de behoefte en wensen van de groep en maak daar een programma voor naar wens. Verder verzorg ik diverse themalessen, workshops en ouderavonden over o.a. Puberbrein, Leren leren, Pesten, Seksualiteit, Mediawijsheid, Faalangst, Weerbaar communiceren. Een aantal van bovenstaande trainingen worden ook in individuele setting ingezet, als coaching of in kleine groepjes.

Basisschool/BSO

De Coole Kikkertraining (SOVA) (sociaal vaardig)

Lessen in Geluk                 (positief & sociaal)

Schateiland-expeditie (kwaliteiten/talenten)

Friendshipcards            (conflicten oplossen)

Jij bent Uniek                           (alle leeftijden)

Vriendenprogramma 

   

  Groep 8

  Supergirls & Superboys

  Klaar voor de brugklas?

  Ik Leer leren

  No Apologies        (weerbaarheidsprogramma)

  De grote Oversteek              (voor ouders en kinderen)

   

  Jongeren/MDT groepen

  Ik Leer Leren

  Vriendenprogramma

  Sociaal & Weerbaar

  Koers & Kompas

  Geluk & Passie

  Zelfvertrouwen & Zelfwaarde

  Motivatie & Mogelijkheden

  Conflicten & Community

  DISC & samenwerken 

   

  Kerken

  SOVA training Buro Boaz

  • Happy mini (7-9))
  • Happy Me (9-11)
  • Happy You (12-14)

  Jij bent Uniek  workshop of training op maat  (alle leeftijden)

  No Apologies weerbaarheidsprogramma voor jongeren 

   

   

  De workshops die ontwikkeld zijn voor MDT groepen, maar zijn ook geschikt voor VO. 

  Sociaal & weerbaar

  Weerbaar communiceren d.w.z Sociaal vaardig leren zijn in moeilijke situaties.

  De training Sociaal & Weerbaar is een uitdagende training waarbij je leert om na te denken over je sociale skills en over de verschillende manier(en) waarop je kan communiceren. Wat is weerbaar communiceren en hoe communiceer je thuis, op school, met je vrienden en op je werk/stage? 

  Als workshop of  training met actieve werkvormen.

   Koers & Kompas

  Tijdens het spel  kompasvinder gaan we aan de slag met vizierkaarten, koerskaarten en expeditie kaarten. De kaarten nodigen je uit tot het vaststellen van jouw koers. We gaan op expeditie op zoek naar jouw waarden en kwaliteiten en jij gaat jouw koers uitzetten. Deze training stimuleert je tot handelen en bewustwording. Ze laten je omdenken, geven inspiratie, kracht, verbinding, luchtigheid én tegelijkertijd diepgang aan de vizier- en koerskaarten.

  Geluk & Passie

  Weet je wat jou écht gelukkig maakt en wat zijn jouw passies? Door middel van speelse werkvormen gaan we aan de slag met het thema geluk. Inzicht in wat jou écht gelukkig maakt en wat passie in je leven doet. We gaan aan de slag met jouw passies (top 5) en wat je nodig hebt om er helemaal voor te gaan. Geluklessen kunnen ook als training van 7 lessen gegeven worden.     

  Zelfvertrouwen & Zelfwaarde

  Een training voor jongeren met weinig zelfvertrouwen en zelfwaarde. Het thema is jij bent uniek. Wat maakt jou uniek en waarom? We kijken naar je identiteit, waar haal je je waarde uit? Wat is zelfvertrouwen? Wat geeft zelfvertrouwen? Oefenen met zelfvertrouwen. Mix van verschillend werkvormen en rollenspel. Als training of workshop 

  Motivatie & Mogelijkheden

  Wat heb jij nodig om gemotiveerd aan de slag te gaan met je school, werk, stage. Wat maakt het de moeite waard? De sleutel zit in jouw eigen motivatie. Heb je dat of wil je leren hoe? Welke mogelijkheden heb je of wat zou je juist willen leren? Krijg zicht op deze dingen door de verschillende werkvormen en opdrachten.

  Als training van 3 lessen en/of workshop

   

  Conflicten & Community

  Hoe ga jij om met conflicten? Wat zijn de goede actie’s en slechte actie’s? Wat kun jij doen om conflicten op te lossen? Hoe werkt het als je een mini community hebt? Komt iedereen aan bod? Hoe leer je naar elkaar te luisteren? Dit onderdeel zit boordevol actieve spelvormen, waarmee je gaat oefenen in conflicthantering, luisteren naar elkaar en samen tot besluiten te komen (concensus)   

   DISC & Samenwerken 

  DISC gaat over wie jij bent en wie de ander is…… Bij de DISC workshop leer je meer over jezelf en de ander. Je ontdekt dat iedereen functioneert op een andere manier, de een wil altijd eerst alles precies weten en een ander dramt door. Waarom? Door DISC ga je jezelf en elkaar beter begrijpen.
  En wat je nodig hebt om goed te kunnen samenwerken. In de workshop gaan we in op de basisprincipes, welke verschillende types er zijn en gaan we aan de slag met een paar speelse werkvormen om te ontdekken hoe je samenwerkt met anderen.

  DISC  & Drijfveren   persoonlijk assessment /loopbaanadvies/talentontwikkeling

  Spelenderwijs sociaal, sterk & weerbaar