Spelenderwijs sociaal en weerbaar 

Als trainer heb ik ervaring in lesgeven rondom sociale vaardigheden, morele weerbaarheid (kinderen en jongeren bewust maken van hun eigen keuzes), lessen over leren leren, lessen in geluk (hoe kun je invloed hebben op je persoonlijk welbevinden), lessen over de overgang van groep 8 naar klas 1 van het voortgezet onderwijs. 

Waarom een SOVA training?  Kinderen en tieners hebben sociale vaardigheden nodig om op een positieve manier met andere kinderen, tieners en volwassenen om te gaan. Leeftijdsgenoten vinden kinderen die sociaal vaardig zijn aardiger. Kinderen met weinig sociale vaardigheden ervaren sneller problemen in de sociale omgang, zoals pesten, afwijzing, eenzaamheid, niet voor zichzelf opkomen, snel en vaak boos zijn.

Voor elke training het mogelijk om maatwerk te leveren voor scholen, BSO en kerken. Ik sluit aan bij de behoefte en wensen van de groep en maak daar een programma voor naar wens. Verder verzorg ik diverse themalessen en ouderavonden over o.a. Puberbrein, Leren leren, Pesten, Seksualiteit, Mediawijsheid, Faalangst, Weerbaar communiceren.

 

Mogelijke trainingen: