Family Factory Harlingen

De Family Factory is een netwerk van verschillende ouders. Een netwerk dat er voor zorgt dat vaders en moeders elkaars bron van ideeën, inspiratie en energie kunnen zijn.

Niets is zo bepalend voor de ontwikkeling van een kind, als het gezin waarin het opgroeit. Elke ouder, elk kind en elk gezin is uniek. Ouders zijn zélf verantwoordelijk voor hun gezin en de opvoeding van hun kinderen, maar zij hoeven dit niet alleen te doen!

Opvoeden: het is misschien wel de meest uitdagende baan die er is. Het daagt je uit en geeft voldoening. Het kan je heel blij, maar ook heel moe maken. Vaak is het geweldig. En soms geweldig ingewikkeld.  Als ouders kun je een waardevolle hulpbron zijn voor elkaar. Jouw oplossing of idee voor minder stress in de ochtend kan andere ouders veel opleveren. En je dacht toch niet écht dat je het eerste gezin bent waar broers en zussen maar blijven ruziën…? Wedden dat de verhalen van andere gezinnen jou op ideeën kunnen brengen? En als dat nodig is helpen al die vaders en moeders elkaar natuurlijk ook een handje…

Activiteiten die we in Harlingen organiseren zijn koffieochtenden, inspirerende workshops en ouder-kind activiteiten. Waarbij we elkaar ontmoeten en inspireren. Voor ouders door ouders.

Zelf een inspiratieteam vormen?
Als Inspiratieteam vorm je de kern van een netwerk van ouders en gezinnen die elkaar regelmatig ontmoeten, leuke dingen doen en elkaar inspireren. Andere activiteiten die je samen kunt organiseren zijn: Een pleinpicknick, een stadswandeling, een winterontmoeting, een filmavond, een survival door de buurt voor alle ouders uit het netwerk of van de school; het kan allemaal!

De Grote Oversteek
De Grote Oversteek is een workshop voor ouders  én hun kind en is speciaal voor groep 8.
We gaan in op de veranderingen die er gaan komen: afscheid nemen van de basisschool en starten in de brugklas.
Echt een aanrader om deze workshop samen met je aankomende puber mee te maken!

Family Factory Harlingen wil graag samenwerken met professionals als scholen, peuterspeelzalen, CJG, GGD en de kinderopvang. We zijn op dit moment actief op meerdere scholen:
IKC sint Michaelschool          Open Coffee en workshops
IKC Johan Friso School         Open Coffee en workshops
RSG Simon Vestdijk              Open Coffee en workshops voor ouders met pubers
OBS het Wad                       vanaf september Open Coffee
OBS het Noorderlicht            zijn we mee in gesprek

Open Coffee
Bij de Open Coffee kun je binnenlopen voor een kop koffie en een goed gesprek met andere ouders en opvoeders.

De meeste activiteiten zijn gratis. Soms wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de onkosten.
Bij de workshopserie “De Tijd van je Leven”  is het nodig om een werkboekje aan te schaffen. En bij een aantal workshops hoort een aan-het-werk boekje €5.

Wil jij ook een koffieochtend of maandelijks inloop op je eigen school organiseren? Meer weten over de activiteiten en mogelijkheden van Family Factory? Mail dan naar:  familyfactoryharlingen@gmail.com

Puber Coffee
Als je kinderen naar de middelbare school gaan, heb je als ouder weer andere opvoedingsvragen. Vragen over veranderingen tijdens de puberteit, hoe om te gaan met pubers die experimenteren met alcohol en drugs en seksualiteit. Hoe blijf je in contact met je puber? Hoe help je bij het maken van huiswerk? Er wordt een workshopserie ontwikkeld over deze onderwerpen.

Facebook
Like onze facebookpagina https://www.facebook.com/opencoffee.nl
Check de facebookpagina voor actuele activiteiten in Harlingen.


Family Factory Nederland

Family Factory Harlingen wordt ondersteund door een landelijke organisatie, die de materialen ontwikkelt voor de activiteiten en workshops en trainingsdagen organiseert. http://www.familyfactory.nu

Tip Hier kun je je ook aanmelden voor Top tips. Leuke tips voor gezinnen met jonge kinderen.